In Winterswijk is voor iedereen veel te beleven. Voor kinderen zijn er diverse leuke speeltuinen, zwembaden of bijvoorbeeld een kinderboerderij. Voor de sportievelingen zijn er veel leuke wandel-, fiets-, ruiter- of mountainbike routes door de mooie natuurlijke omgeving.
Ook voor een dagje erop uit zijn er veel mogelijkheden; Zo kun je 2 keer per week naar de warenmarkt van Winterswijk, een dagje shoppen in een zeer uitgebreid winkelcentrum of bijvoorbeeld naar een kart- & bowling baan.

Kijk voor meer informatie op www.100procentwinterswijk.nl

Warenmarkt Winterswijk

Iedere woensdag ochtend en zaterdag in het centrum van Winterswijk. De markt staat bekend als de gezelligste warenmarkt van de Achterhoek en werd al eens bekroond tot beste middelgrote warenmarkt van Nederland. 

Je vindt de warenmarkt rondom de Jacobskerk op het marktplein en in de Torenstraat. De marktkramen zijn zeer royaal opgezet en met ruime paden en veilig en ingericht. 

Steengroeve

Hoewel de groeve, buiten de georganiseerde excursiewandelingen, niet vrij voor publiek toegankelijk is, heeft de wandelaar vanaf de kijkmuur langs het pad een prachtig uitzicht op de verschillende oude aardlagen in twee van de vier steengroeven. En met een beetje geluk is er zelfs en glimp op te vangen van de oehoe, die hier al jaren zijn broedplaats heeft. Een bezoek aan de steengroeve is dan ook absoluut de moeite waard! Diverse prachtige wandel- en fietsroutes (knooppunten 16 en 22) voeren langs de groeven en door de mooie, bosrijke omgeving. De beschreven routes zijn verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt.

Wil je graag afdalen in de steengroeve? Bij het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk boek je de wandelexcursie ‘Beleef de Steengroeve’.

Steengroeve Winterswijk